Jaarthema

JAARTHEMA 2021 – 2022

GELOOF IN UITVOERING

Geloven en belijden horen bij elkaar. We belijden wat we geloven en we geloven wat we belijden. Maar wat is ‘belijden’ precies? Wat belijden wij met elkaar in de kerk? Waarom hebben we geloofsbelijdenissen, waar komen die vandaan en waarom zijn ze zo belangrijk? Maken we het onszelf met die belijdenissen niet onnodig complex? Is het niet veel eenvoudiger om ‘gewoon’ in Jezus te geloven en het daarbij te houden?

Over deze vragen en meer gaat dit nieuwe jaarthema, met als titel ‘Geloof in uitvoering’. Ons geloof is geloof in uitvoering. Het is constant in beweging. Nieuwe vragen komen op je af waar je een antwoord op zoekt. Veranderde leefomstandigheden doen andere aspecten van je geloof oplichten. In verschillende levensfases leer je God steeds weer op een nieuwe manier kennen. Ons geloof is geen vaststaand gegeven, maar een dynamisch gebeuren van constante verandering.

Soms gaan de veranderingen zo hard, dat je je houvast dreigt te verliezen. Daarom is het fijn dat er geloofsbelijdenissen zijn, die de tand des tijds hebben doorstaan en hun relevantie hebben bewezen in alle eeuwen en omstandigheden. De belijdenissen geven woorden aan het geloof dat wij met z’n allen delen; het geloof dat ons verbindt. Ze helpen je om God beter te leren kennen en om vast te staan in het geloof.

In onze tijd zijn de belijdenissen meer op afstand van ons komen te staan. Dit jaar kunnen we (her)ontdekken hoe waardevol deze geschriften zijn voor de opbouw en de vastheid van ons geloof in onze ene Heer, Jezus Christus.

JAARTHEMA MATERIALEN 2021-2022

Download het jaarthema boekje:

DOWNLOAD PDF (0,4MB)

JAARTHEMA'S EERDERE SEIZOENEN

THEMAPREKEN

Bij deze jaarthemaboekjes horen bij elke maand een themapreek. Deze kan worden opgevraagd worden bij de predikant ds Wim Schaaij. Stuur een bericht via het contactformulier en kies ‘Predikant – Voorganger’